Ameliyat olan bir işçi kaç gün rapor alabilir? Ameliyat olan bir işçi kaç gün rapor alabilir?, Ameliyat sonrası kaç gün rapor verilir?, Ameliyat olup rapor alınca maaş kesintisi olur mu?, Ameliyat olan işçi kaç gün rapor alabilir?, 1 ay içinde en fazla kaç gün rapor alabilir?, Ameliyat izni kaç gün?
Ameliyat olan bir işçi kaç gün rapor alabilir?
Ameliyat sonrası kaç gün rapor verilir?, Çalışan vatandaş ameliyat sonrası işyeri hekimine, aile hekimine yahut doktora giderek rapor talep edebilir. Bu durumda; işyeri hekimi kişiye en fazla 2 gün, aile hekimi tek seferde 10 olmak üzere toplamda 20 gün, doktor ise tek seferde 10 gün olmak üzere senede en fazla 40 gün rapor verebilmektedir.
Ameliyat sonrası kaç gün rapor verilir?
Ameliyat sonrası kaç gün rapor verilir?,
Çalışan vatandaş ameliyat sonrası işyeri hekimine, aile hekimine yahut doktora giderek rapor talep edebilir. Bu durumda; işyeri hekimi kişiye en fazla 2 gün, aile hekimi tek seferde 10 olmak üzere toplamda 20 gün, doktor ise tek seferde 10 gün olmak üzere senede en fazla 40 gün rapor verebilmektedir. Ameliyat olup rapor alınca maaş kesintisi olur mu?
Ameliyat olup rapor alınca maaş kesintisi olur mu?,
Normalde tek hekim raporları, işten izin alma gibi durumlarda 10 gün için geçerlidir. Bu süre 10 gün daha uzatılabilir ancak istirahat süresinin 20 günü aşması gereken durumlar da olabilir. Bu durumda kararın sağlık kurulu tarafından verilmesi gerekir ancak istirahat süresi en fazla 6 ay olabilir. Ameliyat olan işçi kaç gün rapor alabilir?
Ameliyat olan işçi kaç gün rapor alabilir?,
Kanser, verem ya da akıl hastalığı, şeker hastalığı ve açık kalp ameliyatı gibi uzun süreli hastalıklara yakalanılması nedeniyle alınan hastalık izinleri, Resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi görülen süreler sebebi ile memurun maaşından herhangi bir kesinti yapılmaz. 1 ay içinde en fazla kaç gün rapor alabilir?
1 ay içinde en fazla kaç gün rapor alabilir?,
Aile hekimleri veya farklı bir sağlık kuruluşundaki hekimler ise tek seferde maksimum 10 gün istirahat raporu verebilir. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Ameliyat izni kaç gün?
Ameliyat izni kaç gün?,
Acil servisten, doktorun kararı üzerine istirahat raporu alınabilir. Tek hekim raporu üzerinden değerlendirilir. En fazla 40 gün kadar rapor alınabilir. Uzman doktordan alınacak raporlar ise tek seferde 10 günlük alınabilir. Ameliyat sonrası rapora ne denir?
Ameliyat sonrası rapora ne denir?,
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir. Ameliyat sonrası rapor parası ne kadar?
Ameliyat sonrası rapor parası ne kadar?,
EPİKRİZ: Sağlık kurumlarına müracaat eden hastanın poliklinik dosyasından başlayan ve klinik tedavinin bitiminden itibaren hastanın seyir durumunu belirleyen rapordur. Epikriz o hastanın hastalığı, teşhis ve tedavisi ile ilgili her türlü bilgiyi içerir. 5 gün rapor alınca para kesilir mi?
5 gün rapor alınca para kesilir mi?,
Bu sayı -raporun ilk 2 günü ödeme yapılmayacağı için- raporlu olunan gün sayısının 2 eksiği ile çarpılır. Tedavi şeklinin ayakta veya yatarak olmasına göre hesap tamamlanır. Belirtmek gerekir ki ayakta tedavilerde ⅔, yatarak tedavilerde ise ½ oranında ödeme alınmaktadır. Raporluyken işyeri maaş öder mi?
Raporluyken işyeri maaş öder mi?,
SGK, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18. maddesi gereği, raporlu olunan 3. gün ve sonrası için rapor parası ödemesi yapıyor. Ameliyat olan işçi işten çıkarılabilir mi?
Ameliyat olan işçi işten çıkarılabilir mi?,
İşçinin istirahat raporlu olduğu süre boyunca iş sözleşmesi askıya alınmış kabul edilir. İş sözleşmesi askı halindeyken işçinin iş edimini sunma zorunluluğu olmadığı gibi, işverenin de işçiye ücret ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır.